Elon Musk új ötlete: a Tesla vásárlók segíthetnek a gyárban autójuk összeszerelésében

A Tesla első embere szerint a cég vásárlói számára minden eddiginél mélyebb betekintést lehetne nyújtani a gyártási folyamatokba.

Az autók iránt fokozott érdeklődést mutatók körében mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a szervezett gyárlátogatások, melyek egy néhány órás program keretében vázolják a laikusok számára, hogy körülbelül hogyan készülnek a kocsik. Ilyen lehetőséget többek közt a Tesla is kínál, és az amerikai vállalat hamarosan egy a hagyományos gyárlátogatáson túlmutató új szolgáltatást is bevezethet.

Elon Musk cégvezér ugyanis arról számolt be, hogy régóta foglalkoztatja a gondolat, miszerint a Tesla-vásárlóknak lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy a gyártóüzemben segítsenek az autók összeszerelésében. Musk nagyon örülne, ha összejönne a dolog, de belátja, hogy ennek gyakorlati megvalósítása komoly kihívásokat jelent.

E tekintetben egyébként nem Musk találta fel a spanyolviaszt, ugyanis a Chevrolet-nál már most elérhető hasonló szolgáltatás. A Corvette Z06 és ZR1 sportautók vásárlóinak ugyanis lehetőségük nyílik arra, hogy szakértő mérnöki felügyelet mellett segítsenek a saját autójukba kerülő V8-as motor összeszerelésében. Igaz, ezért 5000 dollárt, vagyis átszámítva mintegy 1,4 millió forintot kell fizetniük.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180628_elon_musk_uj_otlete_tesla_autogyartas_villanyauto_akkumulator_gyarlatogatas_chevrolet_corvette_v8