Újabb hatalmas töltőállomást épít a Tesla

Ismét egy óriási elektromos töltőállomás építésére készül a Tesla, ezúttal a kaliforniai Harris Ranch bővítéséhez nyújtotta be az építési kérelmet, ahol a tervek szerint 100-nál is több Supercharger várja majd az elektronokra szomjazó villanyautókat. A helyszínen jelenleg 18 villámtöltőre csatlakozhatnak rá a teslások, a bővítést követően azonban ez lesz toronymagasan a világ eddigi legnagyobb Supercharger-állomása. Jelenleg egy sanghaji állomás a csúcstartó, ahol összesen 72 autó töltődhet egyszerre, a második helyezett pedig a kaliforniai Firebaugh, ahol 56 töltőoszlopot telepített az autógyártó.

haris range supercharger
Forrás: villanyautosok.hu


A Harris Ranch már régóta ismert helyszín a Tesla ügyfeleinek köreiben, hiszen a vállalat itt alakította ki a legelső Supercharger állomások egyikét még 2012-ben, valamint a rövid életű akkucsere-koncepciójának is ez volt a tesztállomása.

Sajtóértesülések szerint legalább 80 Supercharger V3 típusú lesz, azaz akár 250 kW teljesítmény leadása sem jelent majd gondot a berendezéseknek. A töltőállomást napelemes tetővel fedi be a Tesla, amely egy akkumulátoros energiatároló rendszerben gyűjti a tiszta elektromosságot.

haris range
Forrás: villanyautosok.hu


Mivel az új töltőoszlopok egy, a kamionok számára kialakított pihenő területére épülnének, a fórumokon arról is megindult a találgatás, hogy vajon a Tesla Semi számára tervezett Megacharger töltőberendezés letelepítésére is sor kerül-e hamarosan a helyszínen. A Harris Ranch elhelyezkedése ezt mindenképpen indokolná, hiszen a nyugati part nagyvárosait összekötő 5-ös autópálya mellett húzódik.

Forrás: villanyautosok.hu