Újabb Tesla eseményt hirdetett Musk

Már idén év elején, az új Model S és Model X bejelentése környékén szó volt róla, hogy esetleg lesz egy rendezvény ahol bemutatják az autókat. Akkor még csak egy feldobott kérdésre válaszolta Musk csuklóból, hogy végülis, akár csinálhatnának valami bemutatót is, de a gyártás csúszott, a korona vírus meg továbbra is tekergett az emberek között.

Most viszont túgy tűnik, június 3-án mégis összetrombitálja a cég vezetője a rajongói táborát. Az eseményre a cég kaliforniai gyárában kerül sor, és biztosan lesz éjszakai online közvetítés, meg kint lesz a fél Youtube a helyszínen.

Annyira egyébként nem is nagy baj, hogy csinálnak egy kis showt, mert az új autókat, hivatalosan, még csak számítógépes grafikán láttuk és van jó pár kérdés olyan érdekes funkciók körül, mint a prediktív sebességváltó, amely tényleg automata és helyettünk találja ki előre, vagy hátra akarunk e menni.

Az új Yoke kormánykerék körül is sok a kérdés, a Roadster prototípus egy-egy elcsípett próbaútján kívül senki nem látta még élőben, használat közben. Az átadót követő hetekben bizonyosan lesz majd erről egy jó pár Youtube videó az amerikai Teslásoktól.

Musk egyébként megerősítette a Tweetben azt is, hogy a Plaid verzió 2 másodperc alatt gyorsul 60 mérföldre, ami csak egy paraszthajszállal kevesebb mint 100 km/h. A Plaid+ még ennél is fürgébb lesz, de arra az autóra még további hónapokat kell várni. Talán két hét múlva azt is megtudjuk, pontosan mennyit.

Forrás: villanyautosok.hu

Ha megjött a kedved vezetni egy Tesla Model S-t vagy akár egy Model 3-at, akkor jelentkezz Tesla élményvezetéseink egyikére.