Nem kell sok, hogy egy Tesla Model 3-ból is nagyon gyors versenyautó legyen

Az Unplugged Performance cég épít elektromos versenyautót a Tesla Model 3 Performance változatából, amely a Pikes Peak hegyiversenyre készül.

Számos kiegészítő elemet kínál a Tesla-tuner cég, az Unplugged Performance a Model 3-hoz, amelyeket most egybegyúrtak, mert versenyautót készültek megalkotni. A Teslák esetében a hajtás teljesítménye nem szokott problémát jelenteni. A 450 lóerő elég is volt, így most is csak azokhoz a mechanikai elemekhez kellett hozzányúlni, amelyekben egy utcai Tesla nem túl erős: abroncsok, felfüggesztés, fékek és aerodinamikai elemek. A teljes listát fel is sorolta a cég a videója alatt, egyben azt is elárulták, hogy a teljes tuningcsomag ára 35 ezer dollár.

A kocsi a Tesla Corsa program keretében Buttonwillow versenypályán meg is mutatta már, hogy mire képes. Futott egy pályacsúcsot, megelőzve egy Porsche 991-es GT3 RS-t. Videó is készült arról, ahogy a pályán fut, igaz nem a rekorddöntésről.

Az Unplugged célja egy olyan autó kialakítása, ami fele annyiba kerül, mint egy GT3 RS, de nagyjából ugyanazt tudja pályán. Az igazi próba majd a Pikes Peak lesz a jövő hónapban, amely az egyik legnevesebb amerikai motorsport-rendezvény. A coloradói helyszínen egy 156 kanyarral tűzdelt, 20 kilométer hosszú szerpentinen kell minél gyorsabban felmenni.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20200729_Verseny_Tesla_Model_3