Fizetős töltésre is alkalmas a Tesla wifi-képes fali töltője

Már beszámoltunk róla, hogy a Tesla kínálatában – legalábbis az Egyesült Államokban – megjelent egy új generációs fali töltő, amely wifi internet kapcsolattal is rendelkezik. Most kiderült, miért miért lehet igazán hasznos ez a funkció.

Az Electrek cikkéből megtudhattuk, hogy a Tesla megkereste a célállomás töltő hálózatának üzemeltetőit és javasolta nekik, hogy cseréljék le a töltőket az új változatra. Ezzel ugyanis lehetőség nyílik arra, hogy a helyet biztosító cég pénzt kérjen a töltésért. A korábbi modellben a töltőket a Tesla biztosította, a villanyszámlát pedig az üzemeltető étterem, szálloda vagy egyéb cég fedezte. Az új töltővel azonban az autósoktól beszedhető lesz egy méltányos töltési díj. Mivel a célállomás töltő üzemeltetők többsége vevőcsalogatónak szánja a töltő felszerelését, nem biztos, hogy sokan élnek majd az új lehetőséggel, legalábbis azon cégek közül, akik eddig is üzemeltetettek már ilyen töltőt.

Ugyanakkor a díjbeszedés lehetősége új lendületet adhat a Tesla célállomás töltő hálózat bővülésének. Úgyanis, ha nem a cégnek kell fedezni a villanyszámlát, elképzelhető, hogy sok új vállalkozás dönt majd töltőtelepítés mellett.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2020/08/13/fizetos-toltesre-is-alkalmas-a-tesla-wifi-kepes-fali-toltoje/