Tesla Élményvezetés

Sportkocsikhoz hasonlóan gyorsulhat a Tesla hatalmas villanypickupja

Érkezőben az amerikai gyártó tisztán elektromos hajtású újdonsága, melynek platóján akár egy betonkeverőt is lehet szállítani. Nem kis tempóval.

Elon Musk, a Tesla első embere tavaly novemberben mutatta meg az első vázlatot a vállalat elektromos hajtásláncú pickupjáról. A Tesla villanymotoros kamionjához hasonló külcsínű újdonság körül azóta nagy a hallgatás, most azonban felröppent néhány pletyka az újdonság specifikációival kapcsolatban.

Előzetes információk szerint a Tesla pickupja a kategóriájában nagynak fog számítani, és belsejében akár hat személy is kényelmesen elfér. Egy feltöltéssel mintegy 400-500 mérföldet, vagyis 640-800 kilométert lehet megtenni vele, de elképzelhető, hogy ennél nagyobb hatótávú változat is készül majd belőle. Ennek eléréséhez valószínűleg egy 200 kWh körüli kapacitású akkumulátort kell szerelni a kocsiba.

Amennyiben azt feltételezzük, hogy a Model 3 hátsó motorjából kettőt szerelnek az összkerékhajtású platós újdonságba, akkor körülbelül 600 lóerős teljesítményre lehet számítani, ami az előzetes számítások szerint mintegy 4 másodperc körüli 0-100-as sprintidőt tesz lehetővé.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Tesla mikorra készül el az elektromos pickup fejlesztésével, mint ahogy jelenleg még a várható árat is sűrű homály fedi.

© Carscoops

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20181115_sportkocsikhoz_hasonloan_gyorsulhat_a_tesla_hatalmas_villany_pickupja

Leave a Comment