Tesla Élményvezetés

Indulnak a Model Y átadások – ez lehet a Tesla eddigi legnagyobb termék bevezetése

Azt már egy ideje sejtettük, hogy a hivatalos 2020 végére időzíttet startnál hamarabb fognak megkezdődni a Tesla Model Y kiszállításai. De mégis sokakat meglepett a cég, amikor a legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentés alkalmával bejelentették, hogy már meg is kezdték az autó gyártását.

Hétfőn, magyar idő szerint éjjel, aztán ki is mentek az első emailek. Azok, akik már előrendelték a legerősebb Performance verziót, akár már márciusban megkaphatják az autót. Ami viszont meglepő, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően nem csak a Kaliforniaiak kapták meg az invitációt a konfigurálásra, de az egész Egyesült Államokból hasonlót jelentettek a vásárlók.

A megrendeléseket követő Reddites fórum tanúsága szerint Utahtól Floridáig, Kaliforniától Wisconsinig mindenhova elmentek az e-mailek, hogy lehet konfigurálni az autókat. Először az 5 üléses Performance modellek kerülnek gyártásra, a szerényebb árú és kivitelű, valamint 7 üléses variánsok később érkeznek.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2020/02/25/indulnak-a-model-y-atadasok-ez-lehet-a-tesla-eddigi-legnagyobb-termek-bevezetese/