November 21-én jön az őrült Tesla pick-up

Múlt heti tweetjében jelentette be Elon Musk, a Tesla vezére, hogy november 21-én fogják bemutatni a nagyközönségnek a Tesla első pick-upját. Az eseményre a SpaceX központja mellett kerül sor.

Bár Magyarországon (és úgy általában Amerikán kívül) ez a járműfajta nem annyira népszerű, az Egyesült Államokban, csak a legnépszerűbb Ford F-150-es családból évi 1 milliót adnak el.

A Cybertruck néven is emlegetett Tesla pick-up egyébként az első Tesla lehet, aminek dizájnja megosztja majd a közvéleményt. Musk többször figyelmeztetett már, hogy különleges, sci-fibe illő járgányról van sz. Nem véletlen a bemutató időpontja sem, hiszen az eredeti 1982-es Szárnyas Fejvadász (Blade Runner) most, 2019 novemberében játszódik. Musk pedig ezzel akar tisztelegni az autó formavilágát ihlető sci-fi előtt.

Sokkal több megválaszolatlan kérdés van eddig az autóval kapcsoltban, mint amire tudjuk már a választ. Úgyhogy nagy érdeklődéssel várjuk a bemutató időpontját. Eddig csak egy biztos: Musk szerint a megannyi internetes találgatás és render közül egy sincs ami hasonlítana Franz Von Holzhausen legújabb munkájára. Tegnap egy az amerikai légierőnél tartott beszélgetésen ismét azt mondta. Le fog esni az állunk, mert az autó úgy néz ki, mintha egy sci-fiből gurult volna ki.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2019/11/07/november-21-en-jon-az-orult-tesla-pick-up/