Tesla Élményvezetés

A Tesla Model 3-é lett a német Aranykormány

A „Das Goldene Lenkrad”, azaz Arany Kormánykerék, az egyik legrégebbi német autós díj, amelyet a Bild, a Bild am Sonntag és az Auto Bild lapok ítélnek oda minden évben. A két napos tesztvezetésen alapuló kiválasztásban nem újságírók, vagy olvasók, hanem egy szakmai zsűri és autóversenyzők vesznek részt. Azonban a finalistákat az olvasói szavazatok alapján válogatják össze.

Az idei egyik legérdekesebb díjazott: a Tesla Model 3 – az elismerést személyesen Elon Musk vette át Berlinben.

Nem véletlen

Az 1976 óta odaítélt elismerés története alatt eddig csak egyetlen egyszer, tavaly maradt el a gála. Ennek oka a dízelbotrány, mivel a lapok szerkesztői úgy ítélték meg, hogy nem lenne megfelelő üzenet olyan cégeket díjazni, amelyek átverték a vásárlóközönséget és az egészségünket tették kockára extra profit reményében.

Talán nem is véletlen, hogy a tavalyi erős üzenetet idén egy még mélyebb gyomros követi. A közönség soraiban ülő német autókonszern vezérek szeme láttára jelentették be, hogy a legjobb felső-közép kategóriás autó díját idén a Tesla Model 3 viheti haza. Azaz a német ipar jelképei helyett egy amerikai villanyautó.

Az átadóra személyesen Elon Musk utazott el a cég képviseletében. De nem ez volt az egyetlen oka a Tesla vezér berlini útjának. A nap folyamán találkozott a német politika vezetőivel és megállapodtak róla: Németországban épül meg a Gigafactory 4 a cég európai gyára.

Tisztelet oda és vissza

Musk a színpadon először azon ironizált, hogy milyen vicces, hogy hamarosan – az ő jóvoltukból – lehet, hogy nem is lesz kormánykerék az autókban. Most pedig mégis egy erről elnevezett és mintázott díjat kap. Ezután méltatta a német autóipart, az autóik minőségét. Majd egy rövid beszélgetést szervezetek közte és a VW csoport vezére Herbert Diess között. Felelevenítették, hogy évente párszor összefutnak különböző rendezvényeken és Diess megjegyezte, hogy milyen sokra tartja Muskot. Továbbá nagy innovátornak is nevezett őt. Hozzátette, a Tesla vezére arra inspirálja az ipar szereplőit, hogy minél jobban teljesítsenek a villanyautózás terén.

Mind a két férfi egyetértett abban, hogy a villanyautózásé és az internetre kapcsolt önvezető autóké a jövő.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2019/11/12/a-tesla-model-3-e-lett-a-nemet-aranykormany/

Leave a Comment