Tesla részvényeket venne a Volkswagen?

A Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess akkora részesedést kíván vásárolni a Teslában, amely lehetővé tenné, hogy hozzáférjen az amerikai vállalat szoftver- és akkumulátor-technológiájához – írja a Reuters a német Manager Magazinra hivatkozva. Ebben természetesen akadályt jelenthet a Volkswagent irányító Piech és Porsche család hozzájárulása a részvények megvásárlásához.

Herbert Diess. Forrás: Wikimedia/Matti Blume

A Volkswagen eleinte nem kívánta kommentálni a hírt. Később Volkswagenhez közeli forrásokra hivatkozva azt írják, hogy az igazgatótanács jelenleg nem tárgyal Tesla részesedés megszerzéséről. A Menedzser Magazin cikke szerint Diess rendszeresen találkozik a Tesla vezérigazgatójával, Elon Muskkal. Továbbá azt is hozzátették, hogy az amerikai villanyautó gyártó nyitott lenne az együttműködésre. Egy Volkswagenhez közel álló bankár azt mondta a kérdésről, hogy bár Diess bizonyára szívesen látná a Tesla szoftverfejlesztőit a csapatában, a Tesla megvásárlására biztosan nem hagyják jóvá 30 milliárd dollár (27 milliárd euró) kifizetését.

Az Automotive News Europe a hírt követően néhány órával már arról számolt be, hogy a Volkswagen egyértelmű tagadja az állításokat. A Tesla részvények vásárlását kizárólag a Manager Magazin alaptalan állításának nevezték.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2019/08/22/tesla-reszvenyeket-venne-a-volkswagen/