Gyorsulnak a Tesla európai töltői

A kezdeti tesztidőszak után úgy tűnik, a Tesla most elkezdte frissíteni a korábban 120 kW-ra korlátozott európai V2 Superchargereket. Jön a 150 kW- os V2, év végén pedig érkezik a 250-es V3.

Jó az öreg a háznál

Bár a Tesla 120 kW-os második generációs villámtöltőinek teljesítménye még a mai napig az egyik legnagyobb a piacon, a Model 3, illetve az új „Raven” S és X már ennél is többre képes, ezért küszöbön a 250 kW-os V3-as hálózat kiépítése.

Addig is azonban, a cég megpróbálja a lehető legnagyobb teljesítményt kisajtolni a meglévő infrastruktúrából. Ezert az eredetileg – papíron- 150 kW-ra tervezett V2-es hálózat mind a 14,000 oszlopa előbb utóbb megkapja a szoftverfrissítést a maximális teljesítményre. A töltési idő tényleges rövidülése sok mindentől függ, de az új megnövekedett töltési teljesítményt most már a legfrissebb szoftveren futó 85-ös, 90-es és 100-as S és X is ki tudja használni.

Tesztvideókat már eddig is láttunk azoknál az oszlopoknál, ahol eddig tesztelték a nagyobb kakaót. De most úgy tűnik megkezdték a fennmaradó európai töltők frissítését is a 150-es tempóra. Az Electrek azt is tudni véli, hogy még az év vége előtt megtörténik az első európai V3-as töltő átadása is.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2019/08/30/gyorsulnak-a-tesla-europai-toltoi/

Leave a Comment