Versenypályán nyomta le a Tesla csúcsváltozata a BMW M3-at és a Mercedes AMG C63-at

Versenypályán nyomta le a versenytársait az új Tesla csúcsváltozata.

  • Amikor Elon Musk először beszélt a Model 3 csúcsváltozatáról, már akkor azt mondta, hogy minden versenytársát lenyomja majd versenypályán az új Tesla.
  • Egy kínai csapat, a Know the Car most megnézte, tényleg jobb-e az új Tesla, mint a legközelebbinek tekinthető prémium autók, a 3-as BMW és a Mercedes C-osztály. Persze ott is a felturbózott változatokkal mérték össze a Model 3-at, a BMW-től az M3, a Mercedestől pedig az AMG C63 indult versenybe.
  • Hogy izgalmasabb legyen a küzdelem, 2 kínai elektromos autót (NIO ES8, BYD DM) és két sportautót (Ferrari 488 GTB, Nissan GT-R) is versenybe küldtek.
  • A végeredmény az lett, hogy a pekingi versenypályán a Tesla a várakozásoknak megfelelően alaposan megverte a két kínai elektromos SUV-t, ami viszont érdekesebb, hogy simán lenyomta a BMW-t és a Mercedest is, amik a kínai piacon jóval drágábbak (a BMW közel 80 százalékkal, a Mercedes duplája a Teslának), mint a Model 3.
  • A Ferrari és a Nissan viszont jóval gyorsabb volt, igaz, azok minden szempontból más ligában játszanak, 3-5-ször annyiba kerülnek, mint a Tesla.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/versenypalyan-nyomta-le-a-tesla-csucsvaltozata-a-bmw-m3-at-es-a-mercedes-amg-c63-at.4.312781.html