Tesla Élményvezetés

Már napi ezer Model 3 fölött jár a Tesla

Nem ment terv szerint, nem volt könnyű, de elért végre a Tesla oda, ahova jó ideje tart:  megvolt az első nap, amikor ezer fölötti számban születtek Model 3-asok a fremonti üzemben.

nrt.png

Lassan elfelejthetjük, hogy a Tesla egy túlértékelt kis gyártó. Hogy túlértékelt, az még lehet, de hogy kis szereplője lenne az autógyártásnak, az napról napra kevésbé igaz. Már a Model 3 bevezetése előtti időkben egyértelmű volt, hogy a kaliforniai villanyautómárka jövője a kis Tesla sikerén áll. A siker megvolt, százezerszám rendelték elő szinte látatlanban, csak a gyártás felfuttatása ment a tervezettnél lassabban, nehezebben.

Most viszont elértek végre egy olyan tempót, amivel már ki lehet szolgálni a megrendelői igényeket: ez lett az ezer 3-as/nap. Pontosabban megvolt az első ilyen napjuk, az átlagos termelés pedig tartja a négyezer autó/hetes tempót. (A Bloomberg saját Tesla-mérőjét itt találod.)

Model 3-asok a Tesla fremonti telephelyén

Model 3-asok a Tesla fremonti telephelyén

Ez a mostani határ azt jelenti, hogy jöhetnek a Model 3-asok Európába lassan. Korábban ez az ezer legyártott autó per nap volt becélozva, mint elvi határ, ami után felénk is elkezdik árulni. Eszerint ez már a jövő év elején beindulhat.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/12/05/mar_napi_ezer_model_3_folott_jar_a_tesla/