Nagy árcsökkentést jelentett be a Tesla

Két modelljének árát 12, illetve 26 százalékkal csökkenti a Tesla Kínában, mert a vállalat szereté megfizethető áron tartani az autóit a világ legnagyobb piacán. A döntés a kereskedelmi háború következménye: az amerikai importra kivetett kínai vámok a járművekre is vonatkoznak, így drágítják a termékeket.

Közleményében a Tesla jelezte, hogy ezzel az árcsökkentéssel a vám által okozott drágulás jelentős részét kompenzálta. A két szóban forgó modell az X és az S. Valójában azonban az árcsökkentés inkább tekinthető visszakozásnak, hiszen júliusban a cég elsők között emelte az árait a vámterhekre hivatkozva – mintegy 20%-kal. Éppen ezért nem elképzelhetetlen, hogy a lépésben a kínai autóeladások csökkenése is szerepet játszik, bár a CNBC direkt módon nem említi ezt a szempontot. Arra viszont emlékeztet, hogy a Tesla októberben jelezte: a vámok miatt jelentős problémái vannak az értékesítésekkel a kínai piacon, ami miatt gyorsítja a Sanghaji Gigafactory beruházását.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/nagy-arcsokkentest-jelentett-be-a-tesla.305217.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator