Tesla Élményvezetés

Túl a nehézségeken: a Tesla már tényleg ontja magából a villanyautókat

Az amerikai vállalatnak kicsit megkésve, de végre sikerült felfuttatnia gyártási tevékenységeit.

A Tesla bejelentette, hogy az idei esztendő második negyedévében minden korábbinál több személyautót gyártott. Konkrétan 53 339 villanyautóról beszélünk, ami 55 százalékos mennyiségnövekedést jelent az előző három hónapos időszakhoz képest.

Ebben komoly szerepe van annak, hogy a vállalatnak végre sikerült felfuttatnia legolcsóbb típusának, a Model 3-nak a gyártását. A második negyedévben 28 578 ilyen kompakt villanyautó hagyta el a gyártósorokat, vagyis több, mint amennyi Model S és Model X összesen készült (24 761 példány).

Muskék büszkék arra, hogy három hónap alatt több mint duplájára sikerült növelni a Model 3 gyártókapacitást, mégpedig a minőség romlása nélkül. A második negyedév utolsó hét napjában már 5031 Model 3, illetve 1913 Model és X készült, a tervek pedig arról szólnak, hogy augusztusban már több mint heti 6000 Model 3 fogja elhagyni a gyártóüzem kapuit.

Eddig valamivel több mint 28 ezer Tesla Model 3-at szállítottak le a vásárlókhoz, ami ahhoz képest még mindig elég szerény szám, hogy mintegy 420 ezer előrendelés érkezett a típusra.

© MTI/EPA/Tesla Motors

Szólj hozzá!