Beülne a Tesla villanykamionjába? Ezt a videót megnézve olyan érzése lehet

Ebben a rövidke videóban nemcsak a járgány külsejét, hanem a belsejét is alaposan szemügyre lehet venni.

Tesla tavaly év végén leplezte le a jelenleg még fejlesztés alatt álló és hamarosan sorozatgyártásba küldendő tisztán elektromos meghajtású nyerges vontatóját. A 150-200 ezer dolláros áron rendelhető újdonságról már rengeteg fotót és videót lehetett látni, de az utasterébe eddig nem igazán lehetett bepillantani.

Az alábbi videó azonban nemcsak a járgány külsejét, hanem a belsejét is megmutatja, vagyis szemügyre vehető benne a középen lévő sofőrülés, a mögötte jobbra elhelyezett utasülés, illete a kormánykerék két oldalán található egy-egy hatalmas érintőkijelző.

A Tesla nyerges vontatójában négy darab egymástól független nagyteljesítményű villanymotor teljesít szolgálatot, melyek a hátsó tengelyeket hajtják. Ezeknek köszönhetően a 40 tonna össztömegű járgány körülbelül 20 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h tempóra.

A terhelés nélküli Tesla villanykamion a hatalmas homlokfelület és a nem kis öntömeg ellenére is körülbelül 5 másodperc alatt abszolválja a 0-100-as sprintet. A jármű legnagyobb kapacitású változatával az ígéretek szerint körülbelül 800 kilométeres távolságot lehet megtenni egy feltöltéssel.

© Tesla