Betettek egy Tesla Model X-et Elon Musk alagútjába, így megy a kocsi a föld alatt

A Los Angeles alatt megépült tesztpályára Elon Musk már egy Tesla Model X-et is leküldött, hogy megnézzék, autóval együtt hogyan gyorsul a szerkezet.

Elon Musk egyik igen komoly terve a sok közül, hogy modernizálja a városi közlekedést. A The Boring Company nevű cégét azért hozta létre, hogy a városokban a föld alá vigye az autós közlekedést. Egész pontosan: bizonyos pontokon ráállnának a kocsik (és akár a gyalogosok is) egy liftre, ami leviszi őket a föld alá, majd 200 km/h-ra gyorsítva juttatná el őket egyik pontból a másikba.

A terv valóban modernizálná a városi közlekedést, igaz, Vitézy Dávid például igen komoly aggályokat fogalmazott meg a projekttel kapcsolatban. Ettől függetlenül tény: az alagút tesztszakasza Los Angeles alatt már elkészült, Musk pedig a napokban le is küldött egy Model X-et, hogy megmutassa, hogyan kell elképzelni a föld alatti “autózást”.

A videón jól látszik, a kocsi kerekei egy sínen futó szerkezeten állnak, ami a korábbi terveknek megfelelően őrült tempóra tudja gyorsítani az autókat.

A választás valószínűleg nem véletlenül esett a Model X-re. A Teslának jelenleg ez a legnagyobb autója – amíg meg nem érkezik a pickup és a kamion –, így ha ez elfér, akkor valószínűleg a többi is.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180619_elon_muskthe_boring_company_tesla_model_x_kozlekedes