Unalmas értekezlet? Azonnal hagyja ott – javasolja a Tesla-vezér

Ha Elon Musk üzleti illemtankönyvet írna, elég vékonyka lenne.

A Tesla CEO-ja munkatársainak küldött emailjében arra bíztatta őket, ha unalmas egy értekezlet, egyszerűen álljanak fel, és menjenek ki a szobából – írta a Telegraph.

Nem csoda, ha Musk minden percet termelékeny munkára akar fordíttatni, tekintve, hogy júniustól meg szeretné duplázni a gyártási mennyiséget – jóllehet még a jelenlegi gyártási célokat sem érik el. A munkatársaknak küldött emailben Musk elsősorban azon kesergett, hogy a Tesla szerződéses partnerhálózata úgy épül fel, mint egy matrjoska baba: az alvállalkozójuk alatt újabb és újabb alvállalkozók bújnak meg, és nehéz eljutni addig a cégig, aki ténylegesen csinál is valamit.

A hatékonyság növelése érdekében Musk azt is kérte az alkalmazottaktól, hogy kerüljék a betűszavak használatát. A CEO szerint azonban a hatékonyság fő gyilkosai az értekezletek; az új irányelv szerint minél ritkábban, minél kevesebb résztvevővel és minél rövidebben kell őket megtartani. Ha pedig unalmassá válik a megbeszélés, azonnal fel kell állni. „Nem az az udvariatlan, ha kimész, hanem az, ha rabolod más idejét” írta Musk az emailben.

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180419_Unalmas_ertekezlet_Azonnal_hagyja_ott__javasolja_a_Teslavezer