Tesla Élményvezetés

Megint ingyen hatótávot és okosabb szoftvert kapnak a Teslák

A tegnapi negyedéves pénzügyi jelentés egyik legérdekesebb része az volt, amikor az elemzői konferenciahívás során Elon Musk bejelentette, hogy az autók hamarosan újabb jelentős szoftverfrissítést kapnak.

Azt már a napokban kiszúrták az éles szeműek, hogy a cég amerikai weboldalán 240-ről 250 mérföldre nőtt a Model 3 SR+ hatótávja. Mindeközben 500 dollárral nőtt az ára is. Most a vállalat megerősítette, hogy ezt a meghajtás szoftverének további csiszolásával érték el.

És ez még nem minden. A következő hetekben minden Tesla kap egy új ingyenes frissítést. Ettől az S és X nagyjából 3%-kal, a Model 3 pedig további 5%-kal lesz hatékonyabb. Hogy ez pontosan hány kilométer hatótáv növekedést jelent azt nem tudjuk. Viszont egy gyors matek után ez az S/X esetében 15-20, a 3-asnál pedig akár 20-25 kilométer hatótávot is jelenthet. A kulcs ismét a motorvezérlés reszelése volt.

A fentiek mellett azt is bejelentették, hogy az SR/SR+, azaz a legkisebb akkus Model 3 villámtöltése tovább fog gyorsulni. A tulajdonosok beszámolói szerint ezek töltési csúcsteljesítménye jelenleg úgy 100 kW körül tetőzik – várjuk mennyit javul majd.

És ha ez még nem lenne elég, a Smart Summon is hamarosan jelentősen javulni fog. A Tesla tájékoztatása szerint a pár héttel ezelőtti indulása óta már több mint egymillió alkalommal használták a szolgáltatást – zömmel Amerikában, mivel Európában még várják az engedélyeket. Az eddig visszaérkezett telemetriai adatok alapján tovább javították a szoftvert és hamarosan jelentős javulást tapasztalhatnak a tulajdonosok.

Leave a Comment