Jön a Youtube és a Netflix a Teslákba

Természetesen Elon Musk írta meg, természetesen a Twitteren, hogy hamarosan elérhető lesz a két filmes szolgáltatás a Teslák fedélzeti szoftverén.

Ez a fejlesztés persze nem akkora csoda: a Teslákba jó ideje PC kompatibilis egychipes számítógépet, és egyfajta testre szabott, a felhasználó által nem módosítható Linuxot alkalmaznak az információs és szórakoztató rendszer alapjaként. Linuxos PC-n pedig eddig sem okozott gondot a Youtube vagy a Netflix elérése. A különbség annyi, hogy hamarosan – egyes pletykák szerint már augusztustól – minden, erre alkalmas autó megkapja frissítésben az ikont is, amellyel elindíthatja a kérdéses szolgáltatásokat.

A filmnézés természetesen csak álló autóban lesz elérhető. Ott viszont a hosszú töltési idők miatt igazi áldás lehet. Egy filmmel vagy videóval sokkal könnyebben telhet az a fél óra, vagy még több, amit a kúton kell eltölteni.

Így nyer értelmet a Model 3 vízszintes tájolású képernyője is, amely ugyan kevésbé illeszkedik jól a műszerfal formájába, mint a korábbi Teslák függőlegesen álló kijelzője. Viszont a tájolás miatt sokkal nagyobb méretben lehet majd filmet nézni rajta.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/07/30/jon_a_youtube_es_a_netflix_a_teslakba/