Elon Musk letett a Waze navigációról, inkább önvezetőre kapcsolja az autóját


Elon Musk szerint ma már veszélyes lehet, ha nem a robotpilóta vezeti a kocsit. 2020-ban már annyira fejlett lesz a technológia, hogy figyelnie sem kell az autósnak.

Vezetés közben többnyire érdemes a navigációs alkalmazásra hallgatni – már ha használunk ilyet egyáltalán. Nemcsak azért, mert az idegen helyeken sokkal könnyebben tudunk tájékozóndi, azért is, mert jó eséllyel segítenek elkerülni a dugókat, és megmondják, merre érdemes elindulnunk a fő útvonalak helyett. Elon Musk viszont ebben is másként gondolkodik.

Mashable beszámolója szerint a Tesla vezére egy nemrég megjelent podcastban beszélt arról, hogy amikor vezet, mindig az autópályát választja a Waze által ajánlott rövidebb útvonal helyett. Persze ennek is megvan az oka: Musk ugyanis azért “kerül” egy nagyot, hogy használni tudja a kocsi önvezető funkcióját.Kép megtekintése a Twitteren

Kép megtekintése a Twitteren

Tasha Keeney@TashaARK

#Autonomous cars are coming sooner than you think. Don’t just take my word for it, listen to @elonmusk on the latest @ARKInvest #FYIpodcast. Thanks again for sitting down with @CathieDWood and me! https://ark-invest.com/research/podcast/elon-musk-podcast …1 21117:53 – 2019. febr. 19.314 ember beszél errőlTwitter Ads-információk és Adatvédelem

Minderről azután beszélgetett az Ark Invest két műsorvezetője Muskkal, hogy kijelentette: 2019 végére a Teslák képesek lesznek a teljesen önvezető módra, 2020-ra pedig a sofőröknek már nem is kell figyelniük az utat vagy a kocsi döntéseit.

Musk szerint veszélyes a robotpilóta nélkül autózni. Mindezt azután mondta, hogy 2018 novemberében egy szoftverfrissítés után lehetővé tette a kocsik számára, hogy azok az autópályán önmagukat kormányozzák, sávot váltsanak, és akár meg is előzzék a lassabb forgalmat.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20190225_elon_musk_tesla_onvezeto_auto_autopalya_onvezeto_mod