A Tesla mindent felforgathat – Musk önvezető autókat ígér az év végére

A Tesla vezére szerint már 2019 végére rendelkezésükre áll az a technológia, amelynek köszönhetően járműveik képesek lesznek sofőr nélkül közlekedni. Elon Musk erről egy podcast interjúban beszélt az ARK Investment vezetőjének, Cathie Woodnak.

Önvezető Teslákat ígér Musk

Musk elmondása szerint már az év végére elkészülnek majd azzal a technológiával, amelynek köszönhetően a járműveik teljesen önvezetőek lesznek. A Tesla vezére a kijelentését követően rögtön pontosít is:

ez azt jelenti, hogy az autó képes lesz egy parkolóban megtalálni az utast, felvenni és eljuttatni egészen a célállomásig anélkül, hogy menet közben bármilyen beavatkozásra szükség lenne.

Majd kijelentésére igyekszik ráerősíteni és megjegyzi, mindebben majdnem biztos.

Ezek a kijelentések egyébként összhangban vannak azokkal az információkkal, amelyeket a Tesla vezére a negyedik negyedéves beszámoló közzétételét követő konferenciabeszélgetés során megosztott a befektetőkkel és az elemzőkkel. Musk ugyanis már akkor arról beszélt, hogy meglátása szerint 2020 végére eljuthatnak odáig, hogy valaki az autós útja során akár álomba is merülhet és csak a végállomáson ébredjen fel.

Ismerős lehet az ARK Investment neve

Az ARK Investment Management neve, amely mintegy 414 ezer Tesla-részvényt birtokol, onnan lehet ismerős az olvasóknak, hogy vezetője, Cathie Wood volt az, aki nyílt levélbenkérte Elon Muskot tavaly, hogy ne vezesse ki vállalatát a tőzsdéről.

A Tesla részvényének árfolyama valahol 700 és 4000 dollár között lehet majd öt éven belül- írta Wood akkor. Majd hozzátette, hogy a Tesla tőzsdéről történő kivezetése, 420 dolláros árfolyamon, nagyon sok befektetőt megfosztana annak a lehetőségétől, hogy részese legyen a vállalat sikereinek. Meglátásuk szerint ugyanis, a megfelelő befektetési időtávot vizsgálva, a Tesla kifejezetten alulértékelt részvény jelenleg.

Az ARK víziója szerint ugyanis a Tesla teljesen át fog alakulni autógyártóból egy mobilitási szolgáltatókat nyújtó vállalattá, amely egészen elképesztően magas profitabilitással működhet majd. Konkrétan arra számítanak, hogy a Tesla bruttó marzsa 80 százalék felett alakulhat.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/a-tesla-mindent-felforgathat-musk-onvezeto-autokat-iger-az-ev-vegere.4.314683.html