Már úton vannak felénk az első Tesla Model 3 szállítmányok

Az első európai vásárlók néhány héten belül átvehetik majd a megrendelt amerikai villanyautóikat.

A Tesla Model 3 leleplezése óta lassan már eltelt 3 esztendő, de Európába még mindig nem jutott el az amerikai gyártó elérhető árúnak ígért villanymotoros kompakt szedánja. Mindenesetre jó hír, hogy a legújabb Tesla egy ideje már rendelhető az európai országokban, és az első szerencsés vásárlók hamarosan át is vehetik majd új autóikat.

Az európai utakon nemrégiben már fel is tűnt néhány Tesla Model 3, ezek azonban még nem eladásra szánt példányok, hanem olyan tesztautók, melyeket vásárlás előtt ki lehet próbálni. Olyannyira, hogy a Tesla az elmúlt napokban már ki is küldött olyan meghívókat az előrendelők számára, melyek tesztvezetésre invitálják őket.

© Tesla

Az első két nagy Tesla Model 3 szállítmány jelenleg úton van Európába, az első autókat pedig várhatóan február végén, március elején adják majd át a vevőknek. Az öreg kontinensen 17-19 millió forintos áron debütál a kompakt szedán, vagyis éppen becsúszik a hazai 1,5 millió forintos e-autó állami támogatás 20 millió forintos felső értékhatára alá. A full extrás változatok ára 24-25 millió forint magasságában alakul.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20190125_mar_uton_vannak_felenk_az_elso_tesla_model_3_szallitmanyok