Elvileg néma, de mégis van egy egészen szokatlan hangja a Tesla kamionjának

Amikor először elmegy majd mellettünk egy ilyen, lehet, hogy a Star Wars fog beugrani.

Ha minden a Tesla vezérének, Elon Musknak a tervei szerint alakul, akkor a haszonjárművek világát is alaposan felforgathatja majd az elektromos autóival a kaliforniai cég. A tavaly bemutatott Tesla Semi Truck egyre többször látható utcai videókon is.

Mégis, mennyire más egy ilyen nyerges vontató, mint amit idáig megszokhattunk? Egyre inkább látszik minden részletéből, hogy elég jelentősen. Nem csak azért, mert a sofőr például középen ül, hanem azért is, mert a kísérők kissé furcsán helyezkednek el a kabinban. Leginkább olyan az egész, mint a McLaren F1 nevű sportkocsiban volt, ami ma nagyjából 6 milliárd forintot ér darabonként. Ott szintén középen ült a sofőr.

A Tesla nyerges vontatójában egyébként négy darab, egymástól független nagyteljesítményű villanymotor teljesít szolgálatot, melyek a hátsó tengelyeket hajtják. Ezeknek köszönhetően a 40 tonna össztömegű járgány körülbelül 20 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h tempóra. A jármű legnagyobb kapacitású változatával az ígéretek szerint körülbelül 800 kilométeres távolságot lehet megtenni egy feltöltéssel.

Aki pedig arra is kíváncsi, milyen a kabintér belülről, ebben a rövidke videóban nemcsak a járgány külsejét, hanem a belsejét is alaposan szemügyre lehet venni.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20180923_tesla_semi_truck