Remek interaktív térkép arról, miért fontos a töltőhálózat fejlesztése

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) remek interaktív térképet közölt azzal kapcsolatban, hogy mely EU-tagállamok járnak élen az elektromos autózás elterjedése szempontjából nélkülözhetetlen töltőinfrastruktúra fejlesztésében.

Az interaktív térképről többek között leolvasható, hogy az EU-ban már több mint 100 ezer töltőpont áll az elektromos autósok rendelkezésére. Igaz, ezek döntő többsége a gazdag nyugat-európai országokban található. A koncentráció igazság szerint annyira erős, hogy négy ország (Hollandia, Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság) adja a teljes töltőállomány mintegy 76 százalékát az EU-ban.

Remek interaktív térkép arról, miért fontos a töltőhálózat fejlesztése

Forrás: ACEA

A térképen természetesen helyet kapott Magyarország is, összesen 272 töltő került feltüntetésre, amely a nyugati országoktól messze elmarad, régiós szinten viszont elmondható, hogy az élmezőnybe tartozunk.

Ugyanitt egy kattintással előhívható egy másik interaktív térkép is, amelyről az elektromos autók piaci részesedése olvasható le az egyes EU-s országokban. Természetesen nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, jellemzően azokban az országokban fogynak nagyobb arányban az elektromos autók, amelyek érdemi töltőinfrastruktúrával rendelkeznek.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/remek-interaktiv-terkep-arrol-miert-fontos-a-toltohalozat-fejlesztese.4.295568.html