Fontos mérföldkőhöz érkezett a Tesla

Úgy tűnik, újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Tesla Model 3 gyártásának felfuttatása, a Bloomberg számításai szerint ugyanis a vállalat átlépte a heti 6000 darabos gyártási küszöböt.

A Bloomber már régóta üzemelteti saját oldalát, ahol előrejelzéseket adnak azzal kapcsolatban, hogy az adott héten hány darab Model 3 készülhet a Tesla üzemében. Az általuk kreált modell hivatalos forrásból származó adatokat, a közösségi médiában megjelenő adatokat és a vállalat által hivatalosan közölt gyártási adatokat használja fel annak érdekében, hogy minél pontosabb becslést adjon arra vonatkozóan, hogy aktuálisan hány darab készülhet a Tesla legolcsóbb modelljéből.

A mai frissítés szerint a Tesla már heti 6 278 darab Model 3 előállítására képes, amely egyben azt is jelenti, hogy az amerikai elektromosautó-gyártó nagyon gyors ütemben pörgeti fel a gyártását. Augusztus elején a Bloomberg modellje ugyanis még csak 5800 darabos heti gyártást jelzett.

A termelés gyors felpörgetésének köszönhetően egyre közelebb kerül a Tesla menedzsmentje által korábban bejelentett heti 10 ezer darabos gyártás, amelyet a tervek szerint valamikor 2019 elején ér majd el a vállalat.

A Model 3 gyártásának felpörgetése már csak azért is fontos a Tesla számára, mert többszázezer előrendelés érkezett a modellre, amely múlt hónapban már a 7. helyen szerepelt a GoodCarBadCar listáján, ahol Amerika 20 legnépszerűbb autóját gyűjtik össze az értékesítési adatok alapján.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/fontos-merfoldkohoz-erkezett-a-tesla.4.295550.html