Remek funkciót kapott a Tesla otthoni akkumulátora: felkészül a viharra, hogy ne legyen áramszünet

Új funkciót kapott a Tesla otthoni akkumulátora, a Powerwall, melynek köszönhetően képes 100 százalékra feltölteni magát közvetlenül azelőtt, hogy kitörne a közeledő vihar.

Elon Musk közel két évvel ezelőtt, 2016 októberében állt elő ötletével, ami képes durván csökkenteni az otthoni áramszámlát. A háztartási fali akkumulátor, a Powerwall elraktározza a napközben a napelemekkel megtermelt áramot, amit vagy mi használunk fel, vagy szükség esetén a rendszer képes azt a hálózatba táplálni, így előzve meg a kritikus áramkimaradásokat.

A Tesla fali akkumulátora most egy új funkciónak köszönhetően még hasznosabbá vált. Az Electrek szúrta ki, hogy a “Storm Watch” (magyarul valószínűleg: viharfigyelő) funkciót kapott a rendszer. A fejlesztés lényege, hogy az időjárás-előrejelzést folyamatosan figyelve a Powerwall tudni fogja, mikor közeleg felé vihar, és a lehetséges áramkimaradásra felkészülve teljesen feltölti magát a készülék. Miután a vihar elvonult, a rendszer újra visszaáll normál üzemmenetbe.

© Electrek

A Tesla emellett egy másik funkciót is készített a Powerwallhoz. A Grid Service lényege, hogy jelzi, mikor táplál vissza áramot a hálózatba a rendszer. A kanadai Új-Skóciában például a felesleges szélenergiát a háztartásokban felszerelt Powerwall raktározza el, szükség esetén pedig visszatölti azt a hálózatba.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180813_tesla_powerwall_akkumulator_vihar_idojaras_elorejelzes