Európába jön az olcsó Tesla, de még várnunk kell rá

Az amerikai gyártó az európai vásárlókról sem feledkezik meg, de a Model 3 csak késve érkezik az öreg kontinensre.

A Tesla több mint 2 éve leplezte le a nagy és drága Model S kistestvérének szánt Model 3 villanyautót, melynek sorozatgyártása nemrégiben kezdődött meg, és egyelőre még gőzerővel a gyártás felfuttatásán dolgozik a vállalat.

Egy ideje nyílt titok, hogy végre érkezőben a már a leleplezéskor belengetett legolcsóbb, mintegy 35 ezer dolláros (9,5 millió forint) Model 3, mely 3-6 hónapon belül kerül majd forgalomba, ezenkívül pedig ugyancsak jön egy összkerékhajtású szupergyors Model 3 is. Ez utóbbi várhatóan 80 ezer dollárba fog kerülni.

Európában azonban mind a mai napig nem kezdődött meg a Model 3 kereskedelmi forgalmazása. Az európai vásárlókról nem feledkezett meg a Tesla, de egy darabig még mindig várnunk kell a Model 3-ra.

Elon Musk, a cég első embere szerint a típus európai forgalmazása féléves csúszást követően 2019 elején kezdődik majd meg, de az angoloknak még ennél is tovább kell várniuk, ugyanis a jobbkormányos változat várhatóan csak a jövő év második felében fog megérkezni a kereskedésekbe.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180530_europa_tesla_model_3_villanyauto_elektromos_akkumulator_elon_musk