Árat csökkent Kínában a Tesla

Árat csökkent Kínában a Tesla, az elektromos autógyártó több mint 6 százalékkal vágja vissza a Model S és Model X árát, azt követően, hogy Kína kedden bejelentette, 15 százalékra csökkenti az autók importvámját.

Fontos bejelentés érkezett kedden Kínából, miután a kínai pénzügyminisztérium bejelentette, hogy július 1-étől 25 százalékról 15 százalékra vágja vissza az autók importvámját. A Tesla válasza sem késett sokáig, az elektromos autógyártó keddi közleménye szerint a társaság azelőtt csökkenti a Kínában eladott autóinak árát, hogy az új, alacsonyabb importvámok életbe lépnek.

A Tesla lépése után várhatóan más autógyártók is csökkentik majd áraikat, miután a kínai importvámok visszavágása segítheti a külföldi autógyártókat abban, hogy mérsékeljék a belföldi riválisok árelőnyét. A Reuters beszámolója mindemellett kiemeli, hogy az import a teljes kínai autópiacnak kis részét teszi ki, és azokat általában felső kategóriás modellek teszik ki.

A Model X, a Tesla csúcsmodelljének ára 1,3 millió jüanra (203 880 dollára) csökken, amely továbbra is jelentősen meghaladja majd a Tesla Amerikában kapható legdrágább modelljének, a Model X P100D 140 000 dolláros vételárát.

Más fontos hírek is érkeztek a Teslától, miután CNBC kedden arról számolt be, hogy a nagy befolyású amerikai magazin, a Consumer Reports ismét teszteli majd a Model 3-at, ha az elektromos autógyártónak sikerül javítania a Model 3 fékjeinek teljesítményén.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Consumer Reports korábbi tesztjében arra a megállapításra jutott, hogy a Model 3 fékje nagyon gyenge, és a Ford F-150-es kisteherautónál is nagyobb távolságra van szüksége a megálláshoz. A Tesla vezére is elismerte, hogy a Model-3-nál vannak fékproblémák, amelyek Elon Musk szerint egy szoftverfrissítéssel kijavíthatók lesznek.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/arat-csokkent-kinaban-a-tesla.4.286380.html