Egymillió mérföldes akkumulátort készített a Tesla?

A Reuters értesülései szerint igen komoly újdonságok bemutatására készül a Tesla. A Battery Day-re keresztelt esemény valamikor május 17-23 között lesz, de Elon Musk még nem árulta el a konkrét dátumot. A vállalat alapítója szerint azonban történelmi nap lesz a márka szempontjából.

A hírek szerint Musk egy olyan akkumulátortechnológia bemutatására készül, amely akár 1 millió mérföldet is kibír, ráadásul nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, mint a korábbi típusok és az egyik legdrágább alapanyagból, a kobaltból is kevesebb kell hozzá. Egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy egyenesen 0% kobaltot tartalmazó akkukat mutat majd be a Tesla. Ez a hidrogénautókkal vívott harc szempontjából is áttörést jelentene, ugyanis azokat az autókat is ez a fém drágítja meg jelentősen. A Reuters szerint ezek az új akkumulátorok a kínai gyárban készülnének és először a Model 3 kaphatja meg őket.

A Battery Day-en több mint valószínű, hogy a mostani Gigafactory-nél akár harmincszor nagyobb gyár, a Terafactory építését is bejelenthetik. A Reuters belső információkra hivatkozva arról is írt, hogy a Tesla a globális energiaszolgáltató céggé válással kapcsolatban is újdonságokat jelenthet be. A cél, hogy a nagyjából egymillió legyártott Tesla használaton kívül a hálózatba is visszatermelhessen áramot.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/05/16/egymillio_merfold_akkumulatort_keszitett_a_tesla/