Bach zenéjével riogatja az autótolvajokat a Tesla

Elon Musk szerint a komolyzene riasztó dolog.

A Tesla új modellje a tervek szerint Bachot és Beethovent kezd majd játszani, ha autótolvajok tevékenységét érzékeli – adja hírül a classicfm.com. Mint írják, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a közösségi oldalán tette közzé a korántsem szokványos lopásgátló rendszer részleteit. Mikor az autó jogtalan behatolást észlel, nagy hangerővel szólaltatja majd meg Johann Sebastian Bach talán legismertebb darabját, a D-moll toccata és fúgát.

A „fenyegető” hangulatú orgonadarab, miközben egyrészt humoros reakció is az autólopásra, a lehető leggyorsabban a legtöbb figyelmet hívja majd fel járművet eltulajdonítani próbálókra.

Az innovatív gondolkodásáról híres vezérigazgató egy további zenei javaslatnak is teret engedett, ugyanis egy internetes követője tanácsára.

Beethoven híres Holdfény szonátájának heavy metal feldolgozását is beledolgozza a legújabb modell rendszerébe.

Ez nem az első alkalom, hogy a Tesla zenei elemeket használ a különböző funkcióihoz: az X modell bemutatóján például a Trans Siberian Orchestra „Wizards in Winter” című zenéjére „koreografáltan” léptek működésbe az autók fényei és látványos szárnyas ajtói.

Forrás: https://www.bama.hu/digitalia/bach-zenejevel-riogatja-az-autotolvajokat-a-tesla-1692133/