Nincs megállás: a Tesla tovább faragta a Model 3 árát

Több mint ezer dollárral csökkenti Model 3 típusú járművének árát az elektromos autókat gyártó Tesla, miután február 1-jén lezárta költséges ügyfélajánló programját – közölte a társaság szóvivője szerdán.

A Tesla idén másodjára csökkenti a Model 3 árát, így a legolcsóbb változat 42 ezer 900 dollárba (mintegy 12 millió forintba) fog kerülni az Egyesült Államokban. A Teslának kiemelt célja, hogy még az idén képes legyen arra, hogy korábbi ígéretével összhangban 35 dolláros áron tudja kínálni legújabb modelljét a vásárlóknak.

Ennek érdekében a Tesla néhány héttel ezelőtt már bejelentett egy durván 3 ezer főt érintő létszámleépítést. A Tesla vezetése elsősorban azért döntött úgy, hogy ilyen sok emberétől megválik, mert a költségek lefaragása nélkül nem lennének képesek teljesíteni korábbi ígéretük, vagyis azt, hogy 35 ezer dolláros listaáron kínálják a vásárlóknak a Tesla Model 3-t.

A listaár lefaragása közép- és hosszú távon komoly szerepet játszhat abban is, hogy tovább nőjön a Model 3 iránti kereslet. A Tesla tervei szerint az idén 360-400 ezer, a tavalyinál 45-65 százalékkal több Model 3-t gyárt majd, 2019 negyedik negyedéve és 2020 második negyedéve között pedig már el akarják érni az évi 500 ezres gyártási darabszámot. 

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/nincs-megallas-a-tesla-tovabb-faragta-a-model-3-arat.4.313111.html