A következő-generációs Tesla Roadster minden sportautónál gyorsabb lehet

Elon Musk mindezt kijelentő mondatban közölte a Recode-nak adott interjújában, ám ismerve erős optimizmusát, nem lepődnénk meg, ha ismét jelentkeznének komplikációk.

A cégvezető szerint saját modelljük mindet könnyedén felülmúlja majd, ami fontos lépés lesz, ugyanis véleménye szerint szükség van egy olyan elektromos-meghajtású sportautóra, amely megmutatja, mire is képes a technológia.

“Az új Roadster minden tekintetben a legek autója lesz. Leggyorsabb gyorsulás, legnagyobb végsebesség, legjobb kezelhetőség. Fontos, hogy legyen egy olyan autónk, ami gyorsabb, mint a benzines motorral szerelt sportautók”, mondta.

Tesla Roadster

“Egy ilyen modell lehetővé teszi, hogy érezzük azt a csúcs-effektust, amivel azt említett autók már rendelkeznek, ráadásul mindeközben azt is megmutathatjuk, hogy az elektromosság a legjobb architektúra.”

Amennyiben az eredeti tervek nem változnak, a Roadster egy 200 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot kaphat, amelynek köszönhetően az autó 2 másodperc alatti 0-100-as gyorsulásra és 402 km/órás végsebességre is képes lehet. A Tesla tesztvezetője, Emile Bouret szerint azonban ezek a számok meglehetősen konzervatívak, ugyanis az autó még ennél is gyorsabb lehet.

Nem a Tesla azonban az egyetlen, amely hasonló projekten töri a fejét, hiszen a Rimac is javában fejleszti már új elektromos hiperautóját, melyet közvetlenül a következő Tesla Roadster ellen indítanak majd csatába.

Forrás: https://hu.motor1.com/news/274978/a-kovetkezo-generacios-tesla-roadster-minden-sportautonal-gyorsabb-lehet/