Európába jött a mindent verő új Tesla Roadster

Az első példány hófehér fényezéssel érkezett meg az öreg kontinensre, még pedig egy svájci kiállításra.

Tesla nagyot durrantott azzal, hogy tavaly november leleplezte tisztán elektromos hajtásláncú vadonatúj roadsterét, mely egészen elképesztő menetteljesítményekkel kecsegtet. A második generációs Tesla Roadsteregyelőre még messze van a sorozatgyártástól, most azonban megérkezett belőle az első példány Európába.

© Insideevs.com

mellékelt fotókon látható hófehér Tesla Roadster a Grand Basel kiállításon tekinthető meg élőben, mely rendezvénynek a svájci Bázel ad otthont. Az autó összes ablaka teljesen le van sötétítve, így a látogatók sajnos nem tekinthetik meg az utasterét. Hacsak a komolyabb érdeklődők számára ki nem nyitják az ajtajait.

© Insideevs.com

A 200 kWh-s aksival szerelt Tesla Roadster az ígéretek szerint 1,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100-as tempóra, amihez az 1500 lóerős benzinmotorral szerelt Bugatti Chironnak 2,4 másodpercre van szüksége.

A negyedmérföldes gyorsulást 8,8 másodperc alatt tudja le a Tesla, szemben a Bugatti 9,8 másodperces értékével, a 0-160-as sprinthet pedig 4,2 másodperc alatt abszolválja a villanyautó, míg ugyanez a produkció a benzinpusztító társának kereken 5 másodpercig tart.

A Tesla Roadster végsebessége 400 km/h feletti, csakúgy, mint a Bugatti Chironé, ez utóbbi már jó ideje forgalomban lévő országúti torpedó végsebességét azonban mind a mai napig nem volt hajlandó lemérni és nyilvánosságra hozni a gyártó.

© Insideevs.com

 

© Insideevs.com

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20180907_europaba_jott_a_mindent_vero_uj_tesla_roadster_villanyauto_sportkocsi_bugatti_chiron_gyorsulas