Már tárgyal a Tesla Németországgal a Gigafactoryról

A Tesla a német és holland hatóságokkal tárgyal az első európai “Gigafactory” helyszínét keresve – tudta meg a The Wall Street Journal.

A lap értesülései szerint az amerikai elektromos autógyártó két német tartománnyal folytatott előzetes tárgyalásokat. A megbeszélések még korai szakaszban járnak és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül tető alá hozni megállapodást – állítják az ügyhöz közel álló források.

Azt már tudni lehetett Elon Musk júniusi nyilatkozatai alapján, hogy Németország az elsődleges célpont a Tesla első európai gyárának felépítéséhez. A német-francia határt emlegette, mint optimális régiót, ami közel van a Benelux államokhoz.

Az értesüléseket nem erősítette meg a Tesla szóvivője.

Elon Musk, a Tesla vezére tavaly novemberben jelentette be, hogy idén kiválasztják azt a helyszínt Európában, ahol a vállalat legújabb Gigafactoryje felépülhet. A tervezett beruházás értéke közel 5 milliárd euró lehet és közvetlenül, illetve közvetve 17 ezer embernek adhatna munkát. A beruházásért nagy harc indult az európai országok között, még Magyarország is ringbe szállt.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/mar-targyal-a-tesla-nemetorszaggal-a-gigafactoryrol.4.293288.html