Két napig is lehet majd táborozni a Tesla autóiban

A Tesla vezetője a héten egy érdekesnek hangzó fejlesztést jelentett be a cég elektromos autóival kapcsolatban. Elon Musk ugyanis közölte, hogy dolgoznak már egy olyan szoftverfrissítésen a járműveik számára, amiknek köszönhetően azokban akár két napig is probléma nélkül tudnak majd sátorozni a vezető és az utasok.

A “party&camper” mód lényege, hogy a Tesla-k kvázi leállított, lepakolt állapotban is képesek lesznek majd hosszabb időn át fenntartani bizonyos, az autóban tartózkodás szempontjából fontos funkciókat. Így a spéci módot bekapcsolva a járművön fenntartják majd a ventillációt, szükség szerint hűteni vagy fűteni fogják a kabin belsejét, és zenehallgatást, illetve bizonyos lámpák használatát is lehetővé teszi majd.

Ennek köszönhetően az utasok kvázi le is táborozhatnak majd az autóban valahol vagy átaludhatják majd benne az éjszakákat, különösebb kényelmetlenségek nélkül is. Az említett funkciók biztosításához az autó természetesen a nagykapacitású akkujában tárolt energiát fogja használni.

Musk nem közölte, hogy a frissítés várhatóan mikor fog elérhetővé válni a Tesla-k számára, de azt megemlítette, hogy mindhárom jelenleg kapható modell: az S, az X és a 3 is megkapja majd azt.

Forrás: https://pcforum.hu/hirek/20726/ket-napig-is-lehet-majd-taborozni-a-tesla-autoiban