Okostelefont készít a Tesla?

Egy okostelefon elő- és hátoldali paneljét mutató kép jelent meg a neten. El is indult a találgatás: csak nem a Tesla korábban már emlegetett okostelefonjáról van szó?

Az elektromos autóiról ismertté vált cég nevét már tavaly ősszel összefüggésbe hozták egy esetleges okostelefonnal, most pedig – a Slashleaksjóvoltából – egy kép is kiszivárgott, ami a Quadra nevű készülék elő- és hátoldali paneljét mutatja. A dizájn az iPhone X-ére emlékeztet, az előlapon ott van a szenzorsziget (notch), és igen vékony a keret. A hátoldalon a duplakamerának és a hangszórórácsnak is van kihagyva hely, és ott az eltéveszthetetlen logó is, illetve a G4 márka.

A Slashleaks ugyan megbízható kiszivárogtató hírében áll, azonban a képhez nincs forrás megadva, és egyelőre igencsak kérdéses, hogy a Tesla tényleg belépne-e az okostelefon-piacra – jegyzi meg a BGR. Végül is a képen egyszerű okostelefon-tartozék látható, ami akár egy 3D-nyomtatóval is elkészíthető.

© Slashleaks

Egy lehetőséget azért a BGR is megemlít: a Tesla esetleg partnerként működik együtt valamilyen androidos gyártóval, és speciális kiadású telefont készítenek. Nem lenne ez egyedülálló ezen a piacon, a Huaweinek is van Porsche-kiadású telefonja, az Oppónak pedig Lamborghini modellje (Find X csúcstelefon).

Azonban ha mégis okostelefonról lenne szó, akkor felkészülhetünk további kiszivárogtatásokra a közeljövőben. Szóval várjuk a fejleményeket: lesz-e vagy sem okostelefon-modellje Elon Musk cégének?

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180725_tesla_mobil_telefon_okostelefon_tok_kiszivargott_kep