A Tesla elveszti a szövetségi adókedvezményt

Túl nagy lett, így hamarosan kiesik a szövetségi adókedvezmény támogatottjai közül a Tesla az USA-ban. Kábé kétmillió forintnyi dollárral kerülnek majd többe az autóik az adókedvezmény hiányában.

thds

A héten elérte a bűvös 200 ezer autós határt, ezzel pedig elbukik egy fontos szövetségi segítséget a Tesla. Az USA-ban villanyautók számára fenntartott adókedvezményről van szó, ami államtól függetlenül minden villanyautó mellé 7500 dollár adókedvezményt biztosít. Mivel ez kimondottan a villanyautógyártásra ösztönzésről szól, a már befutott gyártókat nem célja segíteni, így az összesen eladott 200 ezer villanyautó fölött járó vállalatok autóira nem igényelhető. Ezt a határt a héten érte el a Tesla.

Most, hogy megvan a Teslának a kétszázezres eladás, nem bukják automatikusan az adókedvezményt: a naptári év végéig, azaz december 31-ig jár az autóikhoz. Utána is lesz egy kétlépéses átmenet: 2019 első felében 3750 dollár, míg az év második felében 1875 dollár jut a Teslák mellé. Ez persze nem jelenti azt, hogy a különböző államok ne biztosíthatnának villanyautóra támogatást, adókedvezményt teslásoknak saját hatáskörben, ha úgy akarják.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/07/15/a_tesla_lesz_az_elso_gyarto_amelyik_elveszti_a_szovetsegi_adokedvezmenyt/