Csak pár órán múlt, de betartotta a szavát Elon Musk

Bár csak pár órával a határidő lejárta előtt, de tudta teljesíteni a Tesla Elon Musk célkitűzését és legyártott egy hét alatt 5000 darabot a Model 3-ból a második negyedév utolsó hetében. Az ötezredik darab vasárnap reggel gördült le a gyártószalagról – tudta meg a Reuters a gyárban dolgozó munkásoktól.

Helyi idő szerint vasárnap hajnali 5-kor fejezték be az ötezredik Model 3 minőségellenőrzését a múlt héten legyártott szériában, ezzel teljesült a cél. (A Model S és a Model X autókkal együtt hétezer autót gyártott le a múlt héten a Tesla.)

A Reuters forrásai szerint nem világos, hogy fenn tudja-e tartani a Tesla ezt az ütemet hosszabb időtávon. De egy Elon Musk által a cégen belül körbeküldött e-mail szerint nem csak hogy sikerült teljesíteni az 5000 darabos célkitűzést, a következő hónapban heti 6000 darabot gyártanának a Model 3-ból.

A Tesla többször visszavette a Model 3 gyártási terveit, de januárban mindenki nagy meglepetésére Elon Musk ígéretet tett, hogy még a második negyedév vége előtt heti 5000 darabot fog az elektromos autóból gyártani, azt demonstrálva, hogy képes az elektromos autó tömeggyártására. A veszteségesen működő Tesla a Model 3 gyártásával csak égeti a pénzt, miközben a késlekedések veszélyeztetik a piaci pozícióját. Tavaly júliusban kezdődött a Model 3 gyártása, de nem volt problémamentes a dolog, az akkumulátorokkal voltak problémák és a gyártási kapacitások is szűkösnek bizonyultak.

De Elon Musk mindent megtett a siker érdekében, állítólag beköltözött a fremonti üzembe és az íróasztala alatt aludt, ha éppen nem a gyártás folyamatát felügyelte.

A mostani hírnek azért lehet nagy jelentősége, mert a Tesla árfolyamának hónap elején indult ralija az elmúlt pár napban kifulladt döntően azért, mert a befektetők kivárnak az újabb vételekkel a július elején publikálásra kerüli gyártási adatok előtt, illetve kiemelten figyelik a gyártással kapcsolatos eseményeket. A hivatalos gyártási adatok a napokban érkeznek.

Csak pár órán múlt, de betartotta a szavát Elon Musk

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/csak-par-oran-mult-de-betartotta-a-szavat-elon-musk.4.290572.html