Tesla Élményvezetés

Kompakt és olcsó villanyautó jön a Teslától

Az amerikai gyártó azokra is gondol, akiknek még a Model 3 is túl nagy és drága.

A Tesla két évvel ezelőtt leplezte le a Model S olcsóbb kistestvérének szánt Model 3-at, melynek nemrégiben kezdődött meg a sorozatgyártása. A jelenleg gyártás felfuttatási fázisban lévő Model 3 azonban sokaknak még úgy is túl drága, hogy a várhatóan néhány hónapon belül forgalomba kerülő úgymond “fapados” kivitele csak 35 ezer dollárba kerül.

“Úgy gondolom, hogy kevesebb mint 5 éven belül ki fogunk jönni egy kompakt autóval” – nyilatkozta a napokban Elon Musk, a Tesla első embere, ami mindenképpen jó hír azoknak, akik egy a Model 3-nál kisebb és elérhetőbb árú Teslára várnak.

Erről a titokzatos újdonságról egyelőre szinte semmi konkrétumot sem lehet tudni, mindenesetre iparági források szerint a kompakt Tesla leginkább a Volkswagen érkezőben lélvő I.D. Hatch villanyautójához lesz hasonlatos.

Nyílt titok, hogy a Tesla hamarosan megkezdi első elektromos kamionjának a gyártását, ezenkívül pedig érkezőben a cég vadonatúj villanymotoros roadstere, illetve a Model Y néven támadó crossover modellje.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180611_kompakt_olcso_villanyauto_tesla_model_3_elektromos_auto_akkumulator_elon_musk

Leave a Comment