Ha a Tesla hajót is gyártana, biztosan így nézne ki

Aziz Belkharmoud eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha a Tesla elektromos hajót is építene. Elég jó kis végeredmény született.

Bő tíz évvel ezelőtt mutatkozott be a Tesla első elektromos autója, azóta pedig a név az elektromos autózás szinonimája lett. Van már belőle többféle változat, elég csak a Model S-re vagy a Model X-re gondolni, de ott van az olcsóbb Model 3 vagy a kamion is. De mi van, ha a Tesla nem csak a szárazföld meghódításán fáradozik?

Elon Musktól nem állna nagyon távol a gondolat, hogy az elektromos autók mellett esetleg elektromos hajókat is gyártson, hiszen fejlesztett már űrrakétát, szkafandert és még vagy tucatnyi világmegváltó dolgot. A virtuáldizájnerként dolgozó Aziz Belkharmoud azonban elképzelte, milyen lenne egy Tesla-hajó.

© Belkharmoudi Aziz
© Belkharmoudi Aziz

A Tesla E-Vision Granturismo névre keresztelt koncepció egy 18 méter hosszú, négyüléses jachtot jelent, amely a Model S motorját használná. Kettő ilyennel már 1800 lóerős teljesítményt tudna kipréselni magából, ami 40+ csomós végsebességet biztosítana neki. Ez szárazföldi egységben mérve nagyjbáól 74 km/h-t jelent.

© Belkharmoudi Aziz
© Belkharmoudi Aziz

A hajó anyaga karbon-Kevlár keverék lenne, a belterébe pedig faburkolat kerülne. A hajó orrán napelemek ülnének, amik segítenének a lítium-ion akkumulátort tölteni.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180501_tesla_elektromos_hajo_koncepcio