Negatív hatással lehet a Tesla Model 3 a Model S értékesítési számaira

Bár gondosan megtervezte termékportfólióját a Tesla, már látszanak az első jelei annak, hogy a Model 3 lehet a Model S legnagyobb gondja.

A Tesla Model S jelen pillanatban egyértelműen az egyik legjobb elérhető elektromos-meghajtású autó a piacon, melynek szárnyalását eddig a pillanatig az ég világon semmi sem hátráltatta. A rivális gyártók modelljei sem megjelenésben, sem teljesítményben nem tudják vele felvenni a harcot, így akinek az ár nem igazán számít, nem sokáig mereng azon, hogy a tisztán elektromos felhozatalból mit válasszon.

Hamarosan azonban változhat a helyzet, hiszen amellett, hogy más gyártók is egyre életképesebb megoldásokkal állnak elő, szép lassan a Model 3 normál ütemben zajló sorozatgyártása is beindul, ami egyszerre lehet jó, és adott esetben rossz hír a kaliforniai vállalat számára.

2016 Tesla Model S update

Forbes alapkezelő és befektetési elemzője ugyanis felhívta rá a figyelmet, hogy a Tesla mindössze 10.930 Model S-t szállított le előző negyedévben a vásárlóknak, ami 11.4 százalékkal kevesebb az előző negyedéves számoknál, sőt, annál a 12 ezernél is, amit az előző év hasonló időszakában értékesített a gyártó. Jim Collins szerint a jelenség párhuzamba hozható a Model 3 éppen fellendülőben lévő gyártásával, ugyanis a pozitív hírek hallatán sokan dönthetnek úgy, hogy a Model S számukra túl nagy és túl drága lenne, ezért megvásárlása helyett inkább az elérhetőbb árú Model 3-ra várnak.

A Model S számainak visszaesése más szempontból sem meglepő, hiszen a jelenlegi vásárlási trendet figyelembe véve azt láthatjuk, hogy a legtöbb kategóriában a crossover/SUV páros a menő, így a korábban megingathatatlan népszerűségnek örvendő szedánok egy kissé háttérbe szorultak.

Forrás: https://hu.motor1.com/news/251599/negativ-hatassal-lehet-a-tesla-model-3-a-model-s-ertekesitesi-szamaira/