Mennyibe kerül hazánk legolcsóbb Teslája?

Sokan váltanának hangtalanul suhanó Teslára, de pontosan mi az a minimális összeg, ami a Model S-be történő beüléshez szükséges?

Magyarország jelenlegi legolcsóbb eladó használt Teslája egy Model S P85, melyért konkrétan 15,9 millió forintot kér budapesti eladója. Ezért az összegért egy négy éve, 2014 júniusában gyártott elektromos szedán lehet a miénk, ez a példány:

© Használtautó.hu

A kívül sötétkék, belül bézs színű villanyautó 421 lóerős teljesítményű és eddig 49 ezer kilométert tettek meg vele. A 2019 júniusáig érvényes műszaki vizsgával rendelkező autó természetesen zöld rendszámos, vagyis számos kedvezményt igénybe lehet venni vele.

A típusra 4 év, maximum 80 ezer kilométeres általános garanciát vállal a gyártó, az akkumulátorra és a hajtásláncra pedig 8 év kilométer korlátozás nélküli garancia érvényes.

© Használtautó.hu

Amennyiben vadonatúj Tesla Model S-be ülnénk be, akkor a gyártó német kirendeltségénél 70 ezer euró, vagyis átszámítva mintegy 23 millió forint ellenében vásárolhatunk Model S 75D-t. Ennél jelentősen olcsóbbnak ígérkezik a nemrégiben sorozatgyártásba került kisebb Tesla Model 3, ennek európai forgalmazása azonban várhatóan csak 2019-ben fog megkezdődni.

© Használtautó.hu

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180707_tesla_model_s_legolcsobb_hazai_elado_hasznalt_villanyauto_elektromos_akkumulator