Kíváncsi a legdrágább magyar Teslára? Mutatjuk

Ha valami olyan keresett hiánycikk, mint egy erős Tesla villanyautó, akkor annak alaposan meg lehet kérni az árát.

Teslák egyelőre viszonylag ritkán jönnek szembe a hazai utakon, de azért mostanság az ország szinte minden részén össze lehet futni egy-egy ilyen zöld rendszámos villanyautóval. A Teslákra a gyártási és forgalmazási nehézségek miatt általában sokat kell várniuk a vevőknek, akik általában nem is ússzák meg túl olcsón a vásárlást.
Cikkünk írásakor a Használtautó.hu kínálatának legdrágább Teslája egy győri Model X 100D, melyért nem kevesebb mint 46 millió forintot kérnek el.

Összehasonlításképp, az Egyesült Államokban 105 300 dolláros, vagyis mintegy 29 millió forintos alapáron listázza a gyártó ezt a szárnyas-ajtós típust, melyre 7 500 dolláros (2 millió forint) szövetségi árkedvezményt is lehet kapni. Az extralistán pedig jó néhány több ezer dolláros opció található.

© Használtautó.hu

A tavaly szeptemberben gyártott, belül fehér, kívül kék autóval eddig mindössze 1 300 kilométert tettek meg. A 613 lóerős összkerékhajtású Tesla Model X 100D 20 colos kerekeken gördül és opcionálisan egyszerre akár hét személy is utazhat benne.

A 0-100-as gyorsulás 4,8 másodpercig tart, a végsebesség 250 km/h és egy feltöltéssel mintegy 470 kilométeres távolság tehető meg a 100 kWh kapacitású aksival szerelt kocsival.

© Használtautó.hu
© Használtautó.hu
© Használtautó.hu
© Használtautó.hu